• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over MixMamas Groothandel

MixMamas is een groothandel in producten met een knipoog.  Zij wil prikkelen en inspireren met vernieuwende en verrassende artikelen.  Soms een tikkeltje hysterisch, soms nostalgisch, dan retro maar in ieder geval dramatically different.

Kleurrijk, om vrolijk van te worden.  Daarom noemen we onszelf El Sol en tu Casa. De meeste winkeliers, horeca ondernemers, creches, kinderdagverblijven en andere grootafnemers hebben de weg naar onze groothandel inmiddels wel gevonden en kopen al jarenlang naar tevredenheid hun tafeltextiel en dispenser servetten bij ons in.

Naast dit tafeltextiel verkoopt Groothandel Mixmamas B2B  Stoere luiertassen , Bonfim lint en accessoires aan bedrijven.

Wil jij ook voor je bedrijf inkopen bij de groothandel van MixMamas tegen groothandelsprijzen? Maak dan hier een account aan dan nemen wij contact met je op over de mogelijkheden en voorwaarden.

Geschiedenis MixMamas

Mixmamas werd in 2001 opgericht door Edith de Roy van Zuidewijn. Met de intentie een groothandel te beginnen in de Utrechtse multiculturele wijk Lombok vertrok zij naar Mexico om inkopen te doen. Bepakt met samples van fabrikanten en 2km tafelzeil, is Edith neergestreken in een verpauperd anti-kraak pand in Lombok. De Bijenkorf plaatste als eerste een order en MixMamas was een feit.

Missie MixMamas: 1+1=3

Edith is afkomstig uit de televisie-wereld waar zij enkele jaren televisieprogramma's monteerde. In de montagewereld geldt de wet van Eisenstein. Twee achter elkaar gemonteerde beelden creëren een nieuw verhaal dat meer is dan de som van de 2 opeenvolgende beelden omdat ze elkaar beïnvloeden.

Het begrip dat Eisenstein introduceerde in de filmwereld wordt door MixMamas gehanteerd bij het samenstellen en presenteren van haar collectie. Het idee is alledaagse artikelen die in het land van herkomst geen bijzondere waarde hebben, in een moderne context te presenteren. Door de verplaatsing en het isolement van het artikel transformeert het zich als het ware tot een nieuw en zelfs luxe artikel.

1+1= 3 is ook een optelsom van Edith's verleden: als pilotendochter heeft zij als kind veel over de wereld gereisd, later heeft ze een studie Spaanse taal- en letterkunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Utrecht. MixMamas ziet zij als samensmelting van deze 2 ervaringen. De affiniteit met de Spaanstalige wereld kruipt als "Spaans bloed" door in bijna haar gehele collectie.

In 2011 begon Edith steeds meer affiniteit te krijgen met het hergebruik van materialen.  Samen met haar partner bezocht ze verschillende Fair Trade ateliers in India en Bangladesh. Doodziek kwamen zij terug maar de contacten waren gelegd en hieruit is het nieuwe merk Used2b ontstaan: de nieuwe lijn duurzame tassen gemaakt van cementzakken, theetassen, en reddingsvesten.

De Groothandel van MixMamas is dé plek om als winkelier, horeca ondernemer, organisator van Festivals of andere grootafnemer Tafeltextiel, bonfim lint, servies of hippe tassen B2B in te kopen.