• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Binnenband tassen

Geen producten gevonden...
* Excl. btw Excl. Verzendkosten

Binnenband tassen

Used2b heeft een exclusieve collectie schoudertassen ontworpen die gemaakt zijn van geupcyclede vrachtwagen binnenbanden.  Dit geeft de tassen de uitstraling van een stoere leren tas.  Het materiaal is zeer sterk maar tegelijkertijd soepel en heeft een ruige textuur.  Het sobere design van de tubebags in combinatie met de contrasterende rode en gele kleuraccenten geeft de tassen een frisse hippe uitstraling.

Trashures

Afval bestaat niet.  De tube bags zijn een voorbeeld van de trashures van de Used2b collectie.  Het hergebruik van autobanden die anders verbrand zouden worden, draagt bij aan het schoner houden van het milieu maar het hergebruik van deze materialen geeft de tassen ook een ruig karakter. Hun stevigheid en robuuste uitstraling komen juist in dit tweede leven als upcycled tube messenger bag optimaal tot hun recht.

Fight poverty with fashion

Daarnaast vervult het hergebruik ook een sociale rol. De producten worden geproduceerd door een Indiase NGO die specialist is in het omtoveren van restmaterialen en afval in hippe trashures. Fight poverty with fashion is hun slogan en met de creatie van hun hippe producten creëren ze werkgelegenheid voor de verzamelaars van het afval en voor de makers van deze trashures. De producten worden Fair trade geproduceerd door mensen met een sociale achterstandspositie.  Deze mensen krijgen niet alleen werk maar ook opleidingen, en sociale steun en of protectie. 

Original Dutch design by Used2b.  Echte mannentassen.

Lees meer